Posted on

Przepisów na wykorzystanie kawy w pysznych deserach jest całe mnóstwo. Efektowna słodkość będzie się pięknie prezentowała w specjalnie dedykowanych naczyniach. Nie zapominajmy o stylowych filiżankach i wysokich szklankach, które umożliwiają przygotowanie kawy w kilku warstwach.

Idealna filiżanka do kawy espresso powinna mieć pojemność około 80 ml, a do  kawy flat white dedykuje się owalna filiżankę o pojemności 200 ml. Każda z kaw zasługuje na odpowiednią oprawę, tak aby jej spożywanie było przyjemne.

Kawa z dodatkiem kardamonu i cynamonu

Tradycyjny smak czarnej kawy lub kawy z mlekiem można urozmaicić o szczyptę orientalnych przypraw. Kawa z dużą ilością mleka i cynamonu idealnie sprawdza się na letnie wieczory przy kominku. Z kolei Waniliowe latte z dodatkiem lodów i kruszonych ciasteczek może okazać się szybkim deserem dla niezapowiedzianych gości. Połączenie orientalnych przypraw poprawia nastrój.  Jak przygotować latte w domu bez użycia ekspresu? Do przygotowania napoju wybierz kawę rozpuszczalną Woseba Crema Gold o łagodnym smaku i bogatym aromacie, która charakteryzuje się bardzo niską kwasowością. Mieszanka ziaren premium została zebrana na plantacjach Ameryki Południowej, Afryki i Azji. Smakuje doskonale z dodatkiem spienionego mleka lub  słodkiej śmietanki. Do wysokiej szklanki wlej wcześniej zaparzone espresso, syrop waniliowy, a następnie dodawaj spienione mleko. Wierzch kawy można udekorować tarta czekoladą, wiórkami kokosowymi lub kakao.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *